Guide til køb af Handicapbil
Processen fra A – Z

Har du et varigt fysisk eller psykisk handicap, som i høj grad forringer din evne til at færdes, kan du søge kommunen om støtte til en handicapbil samt tilskud til indretning af bilen.

Processen kan ofte være både kompliceret og forvirrende, når man skal have styr på både regler og lovgivning. Hos Autoa har vi arbejdet med formidling af handicapbiler og -minibusser i mange år og kan derfor hjælpe dig trygt igennem fra A-Z – fra ansøgning til levering af din nye bil.

Du er meget velkommen til at kontakte Kristian, der er vores salgschef for handicapbiler, hvis du har brug for hjælp eller blot har spørgsmål til hele processen om at købe en handicapbil med støtte. Kristian er desuden også uddannet som ergoterapeut, og har derfor stor kompetence inden for afhjælpning af funktionsnedsættelser, hjælpemidler og ergonomi. Kontakt Kristian alle hverdage fra 8-17 på tlf: 20 61 62 21 eller mail: kkb@autoa.dk

Hvordan foregår det?
Se med herunder:

 • 1
  Ansøgning til kommunen
  Har du et varigt handicap, kan du søge om støtte til en handicapbil hos din kommune. Første skridt er at lave en ansøgning til kommunen. Ansøgningen skal indeholde de nødvendige oplysninger om dit helbred, dine sociale forhold og din evne til at færdes, fx din gangdistance. Hvis din ansøgning bliver godkendt af kommunen, kan vi starte processen med at opbygge og indrette din nye bil.
 • 2
  Afprøvning
  Kommunen kan udstede en bevilling efter Servicelovens §114 når de modtager et tilbud der lever op til kravene i § 114; Bilen skal være "billigst" og "egnet". Hos Autoa kan du sammen med vores ergoterapeut Kristian afprøve hvilken bil der er billigst egnet. Vores udvalg af demobiler til afprøvning er stort og varieret.
 • 3
  Tilbud
  På baggrund af din afprøvning udarbejder vi hos Autoa et tilbud til kommunen som indeholder bilens pris, standard- samt eventuel særlig indretning. Det står dig frit for at opgradere udstyr eller bil mod egenbetaling. I så fald vil vi også udarbejde et tilbud til dig på merprisen.
 • 4
  Bevilling
  Kommunen har nu de fornødne informationer og kan udstede en bevilling. Kommunen skal ud over en vurdering af din gangfunktion lave en samlet vurdering af din situation, det vil sige følgerne af din funktionsnedsættelse, dit kørselsbehov med videre. Du vil kunne opleve at denne process i visse tilfælde kan tage et stykke tid.
 • 5
  Køb af bil
  Med din bevilling i hånden kan du nu komme til Autoa og købe din nye bil. Vi køber gerne din brugte bil hvis den skal indgå i handlen. Slutsedlen står vi for at indsende til godkendelse ved kommunen.
 • 6
  Indretning & Syn
  Bilen bliver nu bygget som aftalt, så den imødekommer alle dine behov. Efter opbygning kører vi bilen til syn hvor de tekniske og mekaniske ændringer godkendes.
 • 7
  Papirarbejde
  Autoa varetager nu alt det fornødne papirarbejde, så du blot kan læne dig tilbage og vente på din nye bil. Det eneste du skal sørge for er, at underskrive det gældsbrev der kommer fra kommunen.
 • 8
  Bilen leveres
  På leveringsdagen for din nye bil får du en grundig instruktion samt gennemgang af bilen, så du er klædt på til at komme på vejene. Har du spørgsmål efterfølgende eller blot brug for en opfriskning af indretningen, så er du altid velkommen til at kontakte os eller komme forbi. Vi gør altid en ekstra indsats for, at du modtager en både kvalificeret og tryg rådgivning.

Du er selvfølgelig også velkommen til at benytte dig af vores ekspertise på området, hvis du ikke selv er tryg ved at bevæge dig ud i junglen af regler for handicapbil / bil med støtte. Ring blot til os på (+45) 41 48 48 45

Uanset hvilket formål din nye bil skal bruges til, tilbyder Autoa totale løsninger til indretninger og specialløsninger. Sammen finder vi den optimale indretning som indfrier dit behov og ønsker. Vi hjælper også med afprøvning, kørekort osv.

Se mere information for køb af handicapbil her:

Image module

Ansøgningsblanket

Brug for hjælp? Skriv til os
eller ring på 41 48 48 45

*

*

Image module

Regler ved køb af handicapbil

Image module

Serviceloven § 114

Image module

Ansøgningsblanket

Image module

Støtte til køb og indretning af bil

Image module

Handicapparkeringskort

Image module

Ledsagerkort

Image module

Brobizz / Storebælt Handicap

Image module

Lovpligtigt lifteftersyn

Image module

Info om støtte hos Borger.dk

Image
Vi opbygger og indretter handicapbiler efter dine behov - på eget værksted